Bel ons: 0593 56 59 09

PVC, wat zijn de mogelijkheden?

Met PVC zijn de mogelijkheden eindeloos! Bovendien is een PVC vloer dankzij zijn verbluffend realistische motieven en structuren niet van een echte houten vloer te onderscheiden.

Eigenschappen van PVC

 • PVC is UV-bestendig en daarmee kleurvast
 • PVC is vorm en drukvast, dat betekent geen afdrukken van meubels in het PVC.
 • PVC is duurzaam, een PVC vloer kan wel 30 jaar lang mee gaan.
 • PVC is geluidsarm, dus geen holle of klossende voetstappen.
 • PVC is vochtbestendig en daarmee toepasbaar in douche, keuken of bijkeuken.
 • PVC zet niet uit, geen vervelende kieren en naden of bolstaan van de vloer in de verschillende droge en vochtige tijden van het jaar.
 • PVC beschadigt niet snel en toch ontstane beschadigingen zijn makkelijk te verhelpen door het vervangen van de beschadigde strook.
 • PVC kan gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming.
 • PVC heeft een natuurlijke uitstraling. De print is voorzien van relief en daarmee lijkt het echt hout of beton. Doordat de merken die wij in ons assortiment hebben geen vaste patronen hebben, voorkom je dat er herhaling van patroon in de vloer voorkomt. De herhaling van een patroon zorgt er vaak voor dat je kan zien dat het geen echte houten vloer is.
 • PVC vloeren hebben geen plinten nodig, omdat ze strak tegen de muur aangelegd kunnen worden.

PVC is in elke ruimte toepasbaar

 • Zo kun je PVC in zowel natte als droge ruimten toepassen. 
 • Doordat PVC in elke vorm is te snijden kun je een ruimte met moeilijke hoeken of ronde vormen heel mooi met PVC aankleden.  
 • Ook is PVC heel geschikt voor bedrijfsmatig gebruik door de hoge slijtvastheid.  
 • Met speciale profielen of strips kun je met PVC ook een trap bekleden.
Kortom in iedere ruimte, thuis of op het werk, is PVC een optie.

Creatief met PVC

Met een PVC vloer kun je spelen met kleuren en patronen. Doordat het stroken zij, kun je verschillende decors en vormen met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan patronen als visgraat, hexagons of een kasteelvloer. Hierdoor is PVC een volwaardig alternatief voor een parketvloer.

En heb je wel eens gedacht aan PVC aan de wand? Wij bekleden regelmatig de wanden van toilet, douche, keuken, of bijkeuken. Ook in de woonkamer kun je PVC als lambrisering aanbrengen. Aantekening die we hierbij moeten maken is dat het niet verstandig is om PVC in de douchecabine zelf te gebruiken. Door het constante directe contact met water wordt de egaline broos en lost de lijm op. Maar om de douchecabine heen is het een mooi alternatief voor wandtegels.

Onderhoud PVC-vloer

Een PVC vloer is heel makkelijk in onderhoud. Ons advies is om je PVC vloer regulier te reinigen met groene zeep. Een aantal keer per jaar kun je de vloer grondig reinigen met een specifiek PVC reinigingsproduct. Omdat je PVC ook kunt reinigen met een boen- of schrobmachine is PVC ook wat betreft onderhoud hygienisch en aantrekkelijk voor bedrijfsmatig gebruik. Architecten en projectinrichters kiezen vaak voor een PVC vloer, omdat deze vloer zich uitstekend leent voor intensief belopen ruimtes en makkelijk in onderhoud is.

Het leggen van een PVC-vloer

Een PVC vloer kan over elke ondervloer gelegd worden. Uiteraard moeten wel eerst losse onderdelen verwijderd worden, maar daarna kan de vloer afgewerkt worden met egaline. Dit kan zowel over beton of over plavuizen. Bij het toepassen van vloerverwarming kan de vloer in de meeste gevallen direct over de gietvloer van de vloerverwarming heen gelegd worden.

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan een PVC-vloer?

Natuurlijk zijn die er ook. Zo heb je tegenwoordig goedkopere PVC vloeren, maar deze hebben niet alle eigenschappen die hierboven zijn opgenoemd. Zo kunnen de goedkopere varianten wel verkleuren en snel krassen. Ook zijn sommige van deze vloeren loodhoudend. Omdat TOPTEAM Stoffering alleen kwaliteit wil leveren, hoef je bij ons niet bang te zijn een dergelijke vloer te kopen. Bij ons zijn alleen de PVC vloeren verkrijgbaar die voldoen aan alle eigenschappen die op deze pagina zijn beschreven.

Soorten PVC

PVC is verkrijgbaar is tegelvorm, stroken, xxl (lang en breed), panelen, en lamellen. Daarnaast kun je kiezen voor een v-groef, micro v-groef en hout- en steenreliëf of een andere structuur. Kortom jouw vloer, jouw stijl!


Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en verschillende soorten? Kom dan langs in onze showroom. Je vindt het adres onderaan deze pagina.


Onze topmerken:

     
 
 
 
OPENINGSTIJDEN
Dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.30 uur
Vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

CONTACT
TOPTEAM Stoffering
Molenpassage 4
9411 ZV BEILEN
0593 56 59 09