Bel ons: 0593 56 59 09
 

Raamdecoratie en gordijnen, welke soorten zijn er?

Vouwgordijnen, rolgordijnen, lamellen…. zomaar een opsomming van het enorme aanbod aan raamdecoratie. Niet alleen in soorten en materialen is er ontzettend veel keuze, maar ook in kleuren. Met zoveel te kiezen is het niet eenvoudig om te bepalen welke raamdecoratie het meest geschikt is voor jouw huis. Enkele tips:

Tip 1 In welke ruimte komt de raamdecoratie?

Met kleur en materiaal kun je spelen met de ruimte. Lichte kleuren geven een ruimtelijk effect, in kleine ruimtes kun je dan ook beter voor lichte raamdecoratie kiezen. Ook het patroon van de raamdecoratie kan ruimtelijk werken. Zo kun je de lengte van een kamer benadrukken door een horizontaal patroon en de hoogte door een verticaal patroon. 

Tip 2 Sfeer en stijl van de raamdecoratie

Welke stijl heb of wil je in huis? Strak, industrieel, landelijk of scandinavisch? Welke sfeer wil je met raamdecoratie creëren of versterken? Voor een warme sfeer zijn gordijnen of  vouwgordijnen heel geschikt. Wil je liever modern, dan kun je kiezen voor rolgordijnen, plissé of duettes. Voor een landelijke sfeer doen shutters het altijd goed. 

Tip 3 Verwarmen of juist verkoelen? 

Raamdecoratie is niet alleen mooi, maar heeft ook vaak een functie. Denk bijvoorbeeld aan zonwering of warmtewerend. Maar ook net andersom, dus isolerend is mogelijk. 

Tip 4 Anti-inkijk of een wijds uitzicht?

Overdag een wijds uitzicht en 's avonds privacy? Kies dan voor rolgordijnen, jaloezieën of plissé. Hiermee bepaal je op elk moment van de dag zelf hoeveel inkijk je wilt en hoeveel licht je wilt binnen laten. Wil je wel licht, maar geen directe inkijk, dan kun je denken aan inbetweens. 's Avonds kun je je dan afsluiten van de wereld door inbetweens te combineren met gordijnen. In de slaapkamer is het ook prettig als raamdecoratie verduisterend werkt. Bijna alle raamdecoratie is verduisterend te maken door te kiezen voor de juiste stof of de stof te voeren. Dit geldt ook voor gordijnen.                   

Tip 5 Welk gordijn past bij welk kozijn?

Op een houten kozijn kan bijna elke raamdecoratie geplaatst worden. Voor kunststofkozijnen zijn er specifieke oplossingen met een strakkere uitstraling. Bijvoorbeeld plisségordijnen die je in het kozijn klikt zonder zichtbare montage. Voor kiepkantelramen of andere dakramen zijn er ook diverse mogelijkheden in de vorm van cassettes met rolgordijnen of plissé. Openslaande deuren kun je ook prima voorzien van raambekleding dat op de deur gemonteerd zit, zodat je niet eerst het gordijn hoeft open te doen voordat je de deur kunt gebruiken. Ook heb je dan geen last hebt van onhandige touwtjes waar je over kunt struikelen. En zelfs voor driehoekige of ronde ramen zijn er tegenwoordig oplossingen. In onze winkel geven we je graag advies wat het beste in jouw situatie past.

Tip 6 Raambekleding opmeten

Laat raambekleding altijd opmeten door een vakman en ga niet zelf aan het meten. Wij weten precies wat we willen en moeten meten. Ook kijken wij naar de situatie ter plaatse, bijvoorbeeld ventilatieroosters die op de stof tochten, of er zijgeleiders nodig zijn of niet en of de deurklink van een openslaande deur niet in de weg zit. Tijdens het meten geven we op basis van wat we zien advies hoe de raambekleding het beste gemonteerd kan worden, in de dag van het kozijn of op de dag bijvoorbeeld. Dit heeft gevolgen voor de maten.  Het opmeten is bij ons altijd gratis, pas na het opmeten ontvang je een offerte gebaseerd op de exacte maten.

Tip 7 Hou ongedierte buiten

De frisse buitenlucht in huis halen op een lentedag of op een zomeravond vinden we allemaal prettig. Je kamer is heerlijk fris, maar 's avonds blijkt dat er allerlei ongedierte met de frisse lucht is meegekomen. Met insectenhorren geen kriebelige beestjes meer in huis. Tenminste niet degene die via het raam of de deur naar binnen vliegen of lopen. Horren zijn er in vele maten en kleuren, strak of plissé, zowel voor deur als raam. Ook voor dubbele openslaande deuren is er een oplossing. En ook hier geldt: laat het inmeten door de vakman.


Lees meer over de verschillende mogelijkheden: 
 

Raambekleding

  

Gordijnen en vitrage

Zonwering en horren


Heb je ondanks deze informatie nog geen idee welke raambekleding je wilt? Of wil je de verschillende soorten graag eens met eigen ogen bekijken? Kom dan langs in onze winkel. We adviseren je graag, kunnen je voorbeelden laten zien, en je kunt altijd stofstalen meenemen naar huis om de kleur op je in te laten werken. Je vindt onze contactgegevens onderaan deze pagina.OPENINGSTIJDEN
Dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.30 uur
Vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

CONTACT
TOPTEAM Stoffering
Molenpassage 4
9411 ZV BEILEN
0593 56 59 09