Bel ons: 0593 56 59 09

  
De juiste vloer kiezen, wat is belangrijk?

Tapijt, laminaat, PVC, vloerbedekking, vinyl, er zijn zoveel mogelijkheden voor je vloer. Maar welke vloer past bij jou en bij jouw huis? Hier lees je wat de voor- en nadelen zijn van elk soort vloer. Ontdek wat voor jou belangrijk is op het gebied van gebruiksgemak, onderhoud en uitstraling. In onze winkel vind je een uitgebreide collectie vloersoorten en dessins. Wij helpen je daar graag verder bij het kiezen van de juiste vloer. 

Tip 1 In welke ruimte kan welke vloer gelegd worden?

Belangrijk is te bepalen of het een natte of droge ruimte is. Natte ruimten zijn badkamer, keuken en bijkeuken. Bij de keuze van een vloer voor deze ruimten is de vochtgevoeligheid van de vloer belangrijk. PVC en vinyl kunnen bijvoorbeeld goed in natte ruimten gelegd worden, maar een laminaatvloer is geen goed idee.  

Tip 2 Wordt de vloer matig of intensief gebruikt?

 Stel vast of de ruimte intensief gebruikt wordt of juist niet. Zo wordt een woonkamer waar ook huisdieren leven en spelende kinderen de vloer flink uittesten intensief gebruikt, maar een slaapkamer veel minder. In een woonkamer adviseren wij een hogere kwaliteit vloer, omdat deze beter tegen een stootje kan en daardoor langer mee gaat.

Tip 3 Welke vloer past bij jouw persoonlijke stijl en interieur?

Of je nu een landelijk, klassiek, modern, industrieel of scandinavisch interieur hebt, er is altijd een vloer die bij jouw stijl past. Zo zijn er steeds meer collecties die een betonlook vloer bevatten, en ook houtprint is er in alle denkbare kleuren. Wil je kijken of de uitgezochte kleur echt goed bij je interieur past? Bij ons mag je de stalen mee naar huis nemen. In ieder huis zal de kleur door lichtval net even anders uitpakken. Door de stalen in je eigen huis te bekijken weet je welke kleur je kunt verwachten en voorkom je een teleurstelling als de kleur anders uitpakt dan in de winkel. Hoewel het mogelijk is via diverse sites online vloeren te bestellen, raden wij dit om precies deze reden af. Als de kleur van een staal al anders uit kan vallen in je eigen huis, dan is de kleur op een scherm al helemaal een gok.


Tip 4 Moet de vloer praktisch zijn of ga je voor warm en comfortabel?

Harde vloeren als PVC, laminaat en vinyl zijn heel praktisch in gebruik en onderhoud. Vooral met huisdieren en kinderen is het fijn een vloer te hebben die snel en makkelijk weer schoon is. Maar iedereen bepaalt voor zichzelf of dat opweegt tegen warm en behaaglijk tapijt. Het is jouw huis en jouw vloer, die keuze maak je zelf. 

Tip 5

Welke vloer maakt het minste geluid?

Wat de een de charme vindt van een harde vloer is voor de ander een ergernis. Wil je een vloer die geen geluid produceert? Vloerbedekking is een echte geluidsstopper. Helemaal als er ondertapijt onder ligt. PVC en vinyl zijn geluidsarm, maar dat geldt alleen als de vloer volledig verlijmd is. Laminaat maakt het meeste geluid, karakteristiek is klossen, hakken tikken en het kraken van het laminaat doordat het hout
 werkt.

Tip 6 Onder welke vloer kun je vloerverwarming toepassen?

Wil je een harde vloer en toch warme voeten? Dan kun je kiezen voor vloerverwarming onder de vloer. Niet elke vloer is hier geschikt voor. Laminaat houdt bijvoorbeeld te veel warmte tegen en zal maar beperkt warmte doorlaten. Ook zal het laminaat gaan werken. De beste vloer om vloerverwarming onder te installeren is PVC, deze vloer werkt niet en laat de warmte goed door. 

Tip 7 Wat is het verschil in prijs tussen PVC, laminaat, vinyl en tapijt?

Het is lastig om exact aan te geven wat de prijsverschillen zijn, omdat er verschillende kwaliteiten vloeren van elke soort bestaan. Maar globaal zijn vinyl, laminaat en tapijt het meest budgetvriendelijk, als je kiest voor de minst zware kwaliteit. PVC, projectvinyl en het luxere tapijt vallen in een hoger prijssegment.

    

De eigenschappen van de verschillende vloeren op een rijtje

EigenschapPVCLaminaatVinylTapijt
Vocht Niet vochtgevoeligVochtgevoeligNiet vochtgevoeligVochtgevoelig (schimmel)
KleurvastheidVerkleurt nietVerkleurt nietKans op verkleuren bij goedkope kwaliteit (wees gerust, deze kwaliteit verkoopt TOPTEAM niet)Kans op verkleuren bij goedkope kwaliteit (wees gerust, deze kwaliteit verkoopt TOPTEAM niet)
Werking Zet niet uit en krimpt nietZet uit en krimpt in de breedteZet niet uit en krimpt nietZet niet uit en krimpt niet
UitstralingLevensechte hout- en steenlookWarme uitstraling Warme of moderne uitstralingBehaaglijke uitstraling
VloerverwarmingMogelijk Niet mogelijkMogelijk, mits verlijmdNiet mogelijk
Beschadiging Beschadigt niet snel, beschadigingen zijn eenvoudig te reparerenSnelheid van beschadigen afhankelijk van de kwaliteit Snelheid van beschadigen afhankelijk van de kwaliteitSnelheid van beschadigen afhankelijk van de kwaliteit, beschadigingen zijn bij hogere pool eenvoudig te repareren
Levensduurlang (30 jaar) gemiddeld (15-20 jaar)kort (10 jaar) kort tot middel (10 - 15 jaar)
GeluidGeluidsarmGehorigGeluidsarm (mits verlijmd)Geluidstopper


dlfaslfkalklfkdajf

sdlkfjlaskjfdalsjkfa


Voor meer informatie over de verschillende vloeren:

PVC
 
Laminaat
 
Vinyl
 
Tapijt
 
Karpetten
 
In onze winkel aan de Molenpassage in Beilen geven we je graag persoonlijk advies. Neem gerust contact met ons op. 

Je vindt onze contactgegevens onderaan deze pagina.

OPENINGSTIJDEN
Dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.30 uur
Vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

CONTACT
TOPTEAM Stoffering
Molenpassage 4
9411 ZV BEILEN
0593 56 59 09